Menu

АГЕНЦИЈА ЗА ЕЛЕКТРОНСКИ КОМУНИКАЦИИ

Правилник за обезбедување на услугите опфатени со универзална услуга

Правилник за обезбедување на услугите опфатени со универзална услуга и Коментари и одговор на коментарите по јавната расправа

Дополнителни информации

 • Датум на донесување на актот Петок, 12 Декември 2014
 • Важечки пропис Да
Прочитајте повеќе:

Правилник за обезбедување на битстрим пристап и препродажба на битстрим услуга

Врз основа на член 24 став (1) алинеа 3, а во врска со членовите 84 и 87 од Законот за електронските комуникации („Службен весник на Република Македонија“, 39/2014), директорот на Агенцијата за електронски комуникации на 17.12.2014 година донесе Правилник за обезбедување на битстрим пристап и препродажба на битстрим услуга.

Дополнителни информации

 • Датум на донесување на актот Среда, 17 Декември 2014
 • Важечки пропис Да
Прочитајте повеќе:

Одлука за определување на радиофреквенциските опсези кои ќе се доделат на трет оператор за јавна мобилна комуникациска услуга како и доделување на радиофреквенциски опсези на постојните оператори за јавна мобилна комуникациска услуга

Дополнителни информации

 • Датум на донесување на актот Сабота, 28 Октомври 2006
 • Службен весник 112-06
 • Важечки пропис Да
Прочитајте повеќе:

Јавна расправа по предлог анализа на пазари 4, 5 и 6

Почитувани,Агенцијата за електронски комуникации отвора јавна расправа по предлог анализа на пазар за:

 • Услуга за започнување на повик во јавна телефонска мрежа на фиксна локација
 • Услуга за завршување на повик во јавна телефонска мрежа на фиксна локација
 • Услуга за транзитирање на повик во јавна фиксна телефонска мрежа

Јавната расправа започнува на ден 21.05.2013 со времетраење од 30 денови. 

Дополнителни информации

 • Почеток на јавна расправа Вторник, 21 Мај 2013
 • Крај на јавна расправа Понеделник, 01 Јули 2013
 • Адреса за достава на коментари и мислења Предлог коментарите може да ги доставите во хартиена форма во Архивата на АЕК и електронски на следнава е-маил адреса: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Прочитајте повеќе:
Subscribe to this RSS feed

Агенција за електронски комуникации

Кеј Димитар Влахов број 21
1000 Скопје

E-mail: contact@aec.mk
Тел.: + 389 2 3289 200 + 389 2 3289 203
Факс: + 389 2 3224 611

Најдете не на