Menu

АГЕНЦИЈА ЗА ЕЛЕКТРОНСКИ КОМУНИКАЦИИ

What's new at AEC

Prev Next

Соопштенија

Tuesday, 21 May 2019

Соопштение за Меѓународната регулаторна …

Почитувани, Агенцијата за електронски комуникации Ве информира дека Меѓународната регулаторна конференција може да се следи на нашиот youtube канал на следниот линк: https://www.youtube.com/watch?v=K79DdaiaamY

Read more

Соопштенија

Friday, 17 May 2019

Соопштение

Агенцијата за електронски комуникации ги објавува следните документи за трета анализа на пазар во делот на преглед на анализа на пазари, големопродажба. Финален документ за трета анализа на големопродажен пазар -...

Read more

Соопштенија

Tuesday, 14 May 2019

Информација за промена на канали за DVB-…

СООПШТЕНИЕ Агенцијата за електронски комуникации ги информира корисниците кои следат дигитална терестријална телевизија, DVB-T преку оператор на јавна електронска комуникациска мрежа за следното: Во насока на воведување на 5G технологија и ослободување...

Read more

Настани

Tuesday, 23 April 2019

International Regulatory Conference 2019…

Меѓународна регулаторна конференција 2019 и Прв јавен состанок на АЕК за 2019 година21-22 Мај 2019, ОхридInternational Regulatory Conference 201921-22 May 2019, Ohrid Conference agenda Invitation letter Registration form Hotel reservation form Покана за учество

Read more

Соопштенија

Tuesday, 16 April 2019

Информација за промена на канали за DVB-…

СООПШТЕНИЕ Агенцијата за електронски комуникации ги информира корисниците кои следат дигитална терестријална телевизија, DVB-T преку оператор на јавна електронска комуникациска мрежа за следното:  Во насока на воведување на 5G технологија и ослободување...

Read more

Соопштенија

Friday, 05 April 2019

Роаминг во Западен Балкан

Директорот на Агенцијата за електронски комуникации вчера учествуваше на состанок со регулаторите на петте земји на Западен Балкан - Србија, Црна Гора, Босна и Херцеговина, Албанија и Косово, на кој...

Read more

Соопштенија

Thursday, 04 April 2019

Известување за испит на аматерски радиоо…

Почитувани, Ве известуваме дека на 15.04.2019 година ќе се одржи  испит за аматерски радиооператори во Штип, во Домот за техничка култура НАРОДНА ТЕХНИКА – ШТИП со почеток во 12 часот.

Read more

Agency for Electronic Communications

21, Kay Dimitar Vlahov
1000 Скопје
Republic of North Macedonia

E-mail: contact@aec.mk
Тел.: + 389 2 3289 200 + 389 2 3289 203
Факс: + 389 2 3224 611Најави се или Регистрирај се