Menu

РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА
АГЕНЦИЈА ЗА ЕЛЕКТРОНСКИ КОМУНИКАЦИИ
http://www.aek.mk/WebProstor/naslovna_slajdovi/front_irc2015_en1.jpglink
« »

What's new at AEC

Prev Next

Соопштенија

Monday, 30 May 2016

Радиоаматерски испит

Почитувани,Ве известуваме дека на 01.06.2016 година (среда) со почеток во 10 часот во просториите на Агенцијата за електронски комуникации во Скопје ќе се одржи радиоаматерски испит.

Read more

Состаноци

Friday, 20 May 2016

Состанок по јавна расправа за предлог на…

Почитувани,Агенцијата за електронски комуникации Ве поканува на јавен состанок во врска со отворената јавна расправа по предлог на План за намена на радиофреквенциските опсези во Република Македонија. Состанокот ќе се...

Read more

Јавна расправа

Friday, 20 May 2016

Правилник за измена и дополнување на Пра…

Почитувани, Агенцијата за електронски комуникации отпочнува јавна расправа по Правилник за измена и дополнување на Правилникот за начинот на изградба на јавните електронски комуникациски мрежи и придружни средства. Јавната расправа ќе трае до...

Read more

Состаноци

Monday, 09 May 2016

Состанок по јавна расправа за предлог на…

Агенцијата за електронски комуникации Ве поканува на јавен состанок во врска со отворената јавна расправа по предлог на Правилник за содржината и информациите што треба да бидат објавени во референтната...

Read more

Јавна расправа

Friday, 06 May 2016

Final report for cost based model for br…

Agency for electronic communications (AEC) publishes „Final Report for Methodology for cost based model for broadcasting free to air services on the DTT platform and associated WACC“, with AEC’s opinion...

Read more

Јавна расправа

Friday, 06 May 2016

Финален Извештај за трошковен модел за о…

Почитувани,Агенцијата за електронски комуникации го објавува Финалниот извештај за трошковен модел за определување на цени базирани на трошоци за услуги за Пренос на програмски содржини преку дигитална терестријална платформа со...

Read more

Соопштенија

Thursday, 05 May 2016

Радиоаматерски испит

Почитувани,Ве известуваме дека на 10.05.2016 година (вторник) со почеток во 12 часот во СОУ „Никола Карев“ во Крушево ќе се одржи радиоаматерски испит.

Read more

Agency for electronic communications

Kay Dimitar Vlahov 21, 1000 Skopje,
Republic of Macedonia

E-mail: contact@aec.mk
Тел.: + 389 2 3289 200 + 389 2 3289 203
Факс: + 389 2 3224 611Најави се или Регистрирај се